O nas

 

Društvo Sonce v Srcu za prostovoljno pomoč je društvo, registrirano v Sloveniji, ki deluje od leta 2005. Naloga prostovoljcev iz Sonca v Srcu je skrb za socialno šibke, katerim nudimo motivacijsko-socialne programe za izboljšanje kakovosti njihovega življenja.

Društvo Sonce v Srcu se osredotoča predvsem na izobrazbo, socialno skrbstvo in socialni razvoj. Ključna področja našega delovanja so: zgodnje izobraževanje, izobraževanje mladih, svetovanje in obvladovanje stresa. Naša dejavnost vključuje tudi sponzoriranje in distribucijske programe za pomoči potrebnim.

 

Naša misija:

_ Investirati v znanje in izobrazbo otrok in mladine (nosilcev prihodnosti), ki jim bo pomagala pri grajenju osebnosti ter jim nuditi svetovanje in usmerjanje tako kot tudi njihovim staršem in celotni skupnosti.

_ Izvajanje oz. pomoč pri izvajanju izobraževalnih, glasbenih in dramskih programov na ustanovah in šolah. Vsebina naših programov omogoča lažje doseganje visoke morale in pozitiven razvoj značaja vsakega posameznika.

_ Sodelovanje z ljudmi in organizacijami iz različnih kulturnih, verskih in etničnih družbenih okolij z namenom, da bi ublažili napetosti v družbi in vzbudili novo upanje. Sodelovanje s podobno mislečimi posamezniki, podjetji ali organizacijami, ki želijo pomagati revnim in socialno ogroženim.

 

Naše dejavnosti:

  • Izvajanje izobraževalnih in motivacijskih delavnic v mladinskih in rehabilitacijskih centrih.
  • Organiziranje mladinskih shodov, eksercicij in rekreativnih dejavnosti, svetovanje, delavnice za mlade in vodstveno usposabljanje.
  • Pomoč učencem pri učenju angleškega jezika in spodbujanje k uporabi le-tega.
  • Sponzorski programi za distribucijo revij, knjig ter izobraževalnega in motivacijskega avdio-video materiala.
  • Učne ure in razprave na temo osebnostnega razvoja, ki zajemajo različna področja, kot so obvladovanje stresa, duševno ravnovesje, medčloveški odnosi in komunikacijske spretnosti.
  • Redno obiskovanje ustanov in manj razvitih delov dežele; to vključuje domove za mladinske prestopnike, domove za starejše, bolnišnice, materinske domove, zapore in šole.
  • Distribucija darovanih dobrin pomoči potrebnim in izvajanje praktičnih programov za socialno ogrožene in tiste, ki imajo manj kot mi sami.


View Sonce v Srcu projects in a larger map